Brf Forellen 16

Brf Forellen 16 – Nytt elsystem, energyhubb och elbilsladdning

I slutet av augusti 2018 färdigställde NEWEL en stor installation hos Brf Forellen 16 på Östermalm omfattande nytt elsystem, energyhub och infrastruktur för elbilsladdning.

Vårt uppdrag började med att installera infrastruktur för elbilsladdning med 36st Halo Wallbox i föreningens garage.

Då fastigheten är äldre, var även elsystemet från tidigt 60-tal, vilket inte är optimalt med dagens mått mätt. Vid besiktning av den färdiginstallerade laddinfrastrukturen, fick NEWEL uppdraget att se över kostnaden för nytt elsystem, inklusive modern central för fastighetsel. Kunden var tillfreds med projekteringen och anlitade NEWEL för att utföra arbetet.

Lördagen den 29 augusti var NEWEL teamet på plats, stängde ner all ström i fastigheten, rev bort den gamla elservisen och monterade upp den nya utrustningen.

  Det är lite som att vara kirurg och byta hjärta på en patient. Man släcker ner, byter ut och startar upp och då är det ganska bra om det startar upp igen, utan missöden.” – skojar Tomas Hagman (VD NEWEL) – ”En stor eloge till vårt installations team som har gjort ett förstklassigt arbete.”

Samtidigt med modernisering av elsystemet, installerade NEWEL en energyhub av Ferroamps. Den bygger på adaptiv strömutjämning, som innebär automatisk omfördelning av energi mellan fastighetens fasledare i elcentralerna. Med en energyhub blir nätavgiften alltid den lägsta möjliga eftersom fastighetens anslutningsavgift minimeras utan att huvudsäkringen överbelastas, dessutom utnyttjas all tillgänglig energi i abonnemanget. Med andra ord, minskade elkostnader, säkrare drift och bättre optimerad integrering av moderna system, som till exempel elbilsladdning.

 

Installation hos Brf Forellen

1) NEWEL har installerat laddinfrastruktur med 36 laddboxar i garaget hos Brf Forellen 16 på Östermalm 2) Gammalt elsystem från 1963 i fastigheten 3) Installatörer från NEWEL byter system med nya elcentral 16 4) Energyhub från Ferroamp installerades i samband med modernisering av elsystemet.

FAKTA

Brf Forellen 16 är belägen i stadsdelen Östermalm i centrala Stockholm på adresserna Nybrogatan 44 och Kommendörsgatan 19. Fastigheten byggdes 1963 och består av ett flerbostadshus i nio våningar. Byggnadens totala area uppgår till 5032 kvm med 41 lägenheter, gemensamma lokaler och 603 kvm garage area.

Se position på Google Maps.