Brf Platån, Sollentuna

Brf Platån i Sollentuna

Brf Platån Sollentuna valde att rusta upp sina parkeringsplatser med elbilsladdning. Installationen gäller utomhusparkering och visar att elbilsladdning är lika funktionell och tålig ’i det fria’. Jonas Sahlberg, Brf Platån Sollentuna, besvarar några frågor och delar med sig ett gott råd:

Var det styrelsen som tog initiativet till denna miljöfrämjande insats eller  var det medlemmarna som kom med förslag?

– ”Det var en kombination med anställda i föreningen samt en person i styrelsen och givetvis även medlemmar som hade behovet. Vi valde Newel på rekommendation av SEOM (Sollentuna Energi & Miljö).

Hur nöjda är ni med arbetet?

Både styrelsen och de boende var mycket nöjda med arbetet och engagemanget från Newel. Nu kan man ju ladda sin elhybrid effektivt. Man kan även via molntjänster ha koll på sin egen förbrukning.

Någon tanke som du skulle vilja förmedla andra som besöker hemsidan?

Viktigt att föreningen marknadsför detta efteråt så att alla även kommande bostadsrättshavare är medvetna om att möjligheten finns.

 

Fakta

Bostadsrättsföreningen Platån ligger på toppen av Edsberg i Sollentuna kommun och består av 583 lägenheter. Husen är placerade längs med Flintlåsvägen och Lodvägen. Mellan dessa vägar finns en grönskande oas med lekplatser för de små och parkbänkar med bord för de lite äldre. Gräsytorna är väl tilltagna och lockar till picknick, solbad och lekar.

 Läs mer på Brf Platåns hemsida