Taggarkiv: investeringsstöd

Ansökan till Klimatklivet öppnar igen (2019)

Klimatklivet är tillbaka

Den 18 juni 2019 beslutade Riksdagen att fortsätta stödja klimatsmarta investeringar genom investeringsstödet Klimatklivet. Det totala anslaget för Kimatklivet under 2019 blir 1,5 miljarder kronor.

Naturvårdsverket planerar två ansökningsomgångar för ansökan, den första i augusti och en troligtvis i oktober. Slutliga datum meddelas senare. Delar av stödet kommer att förändras jämfört med tidigare och återspeglas i nya förordningar samt i vägledning från Naturvårdsverket och länsstyrelserna.

Naturvårdsverket rekommenderar: ”Potentiella sökande kan gärna förbereda för nya ansökningar redan nu utifrån de regler som hittills gällt. Flera av de underlag och beräkningsverktyg som använts tidigare kommer i huvudsak att vara tillämpliga även om Klimatklivet förändras.”

Investeringsstödet Klimatklivet gäller koldioxid reducerande åtgärder, bland annat elbilsladdning, som NEWEL är experter på. Sedan 2016 har vi projekterat och installerat över 2000 laddpunkter hos bostadsrättsföreningar, kontor, hotell, företag och privatpersoner.

NEWEL har också hjälpt många bostadsrättsföreningar och företag att skriva deras Klimatklivet ansökan, som har blivit beviljade. Hör av er till oss, så hjälper vi till med er också. Vi kan även besöka er för att kartlägga om det finns behov av ytterligare åtgärder som kan omfattas av investeringsstödet. Vi sköter gärna projektering och installation också för er, som har ordnat bidrag från Klimatklivet på egen hand. Kontakta oss för en konsultation.

Ni kan direktboka hjälp med Klimatklivet ansökan via vårt  webbformulär.

Har ni frågor inför beslutet? Skicka gärna ett mail till info@newel.se.

 

Fakta
Logotyp Naturvårdsverket

Klimatklivet är ett investeringsstöd för åtgärder som har en hög klimatnytta. Åtgärder som kan få stöd handlar om allt från transporter, biogas och fjärrvärme till lustgasdestruktion, infrastruktur och kommunikationsinsatser. De som kan söka stödet är exempelvis företag, kommuner, landsting, bostadsrättsföreningar och andra organisationer.

Läs mer om Klimatklivet på Naturvårdsverkets webbplats.

 

Fixa föreningens laddplatser nu

Notera: Du visar nu ett event som har redan ägt rum.

NEWEL bjuder in till en informationskväll för bostadsrättsföreningar och samfälligheter med elbilsladdning som tema. Tomas Hagman (VD, NEWEL) och kollegor delar med sig kunskap och erfarenheter.

Går du eller dina grannar i elbilstankar? Funderar du på var elbilarna ska laddas? Om du bor i bostadsrätt, har hand om en parkering eller vill veta mer om hur det går till att fixa laddplatser, kom på våra seminarier.

Allt fler bostadsrättsföreningar och hyresvärdar är intresserade av att fixa laddplatser för de boende. För att möta det ökande intresset bjuder vi in till kvällsseminarium. På seminariet presenteras enkel information om hur du går tillväga, vad det kostar och vad du ska tänka på när du ska fixa laddplatser till din parkering.

 

Eventet äger rum:

När: torsdagen den 30 augusti 17:30 – 20:30
Var: Gamla Stadsportsvalvet, Österlånggatan 37/Pelikansgränd (Gamla Stan)

 

Program:

17:30 – 18:00   Välkommen
Leverantörer av laddutrustning är på plats för att svara på frågor och visa upp olika produkter och lösningar. Kaffe och macka serveras.

18:00 – 20:00   Presentationer

  • Introduktion:
    Elbilsanvändningen exploderar och laddbehovet ökar.
    Vi berättar om läget idag och trenden framåt.
    Sten Bergman (StonePower AB)
  • Vad behöver du veta för att fixa laddplatser?
    Vilka tekniska alternativ finns?
    Hur hanterar man elförbrukning och debitering?
    Tips och råd om vad ska man tänka på inför etablering av laddinfrastruktur
    Tomas Hagman (NEWEL AB)
  • Sök investeringsstöd: ansökan till Klimatklivet.
    Genom Klimatklivet kan man erhålla bidrag för 50% av sin totala investering.
    NEWEL berättar hur du går till väga.
    Tomas Hagman (NEWEL AB)

19:00 – 20:00
Frågestund. Kvällens presentatörer och leverantörer finns kvar och svarar på frågor. Dryck och tilltugg serveras.

 

Seminariet är kostnadsfritt, men kräver föranmälan enligt nedan.


Anmälan

Vänligen fyll i formuläret nedan för varje gäst som kommer:

Stöd för installation av elbilsladdare

Energimyndigheten listar olika ekonomiskt stöd för att uppföra en laddstation. För privatpersoner erbjuds ROT-avdrag för installation och Naturvårdsverkets bidrag för elbil, laddhybridbil samt elfordon exempelvis elcykel, elmoped och elmotorcykel. För företag, bostadsrättsföreningar, organisationer, stiftelser, kommuner och landsting erbjuds det statliga stödet Klimatklivet, Trafikverkets stöd TEN-T-finansiering och Stadsmiljöavtalet.