Krönika – Fixa föreningens laddplatser 2018

NEWEL – vårt första seminarium

Den 30 augusti anordnade vi eventet ‘Fixa föreningens laddplatser’. Idén med att ordna ett eget seminarium om laddinfrastruktur hos föreningar bildades före sommaren och nu blev det dags att förverkliga den.

Vår ambition med seminariet var att berätta om elbilsladdning utifrån våra praktiska erfarenheter. Till vår glädje anmälde sig ett fyrtiotal intresserade gäster.

Ny teknik i historiska lokaler

Som ett roligt inslag valde vi att sätta upp eventet i en miljö som anknyter till det förflutna. Gamla Stadsportsvalvet i Gamla Stan utgjorde som kontrast, en rustik bakgrund till den moderna teknik som presenterades under kvällen. Vitputsade grova tegelväggar, möbler och bruksföremål ’från förr’, tillsammans med laddboxar och laddstolpar med modern design – en överraskande blandning.

Presentationer och demo med leverantörer

Gästerna fick möjlighet att träffa representanter och se laddboxar från två av våra leverantörer. Felicia Nygård och Erik Menckel (Charge Amps) demonstrerade HALO Wallbox; Nicklas von Schrenk och Viktor Ekberg (Rexel) visade produkten EVbox.

Kvällens öppningstal höll Gösta Rydell (styrelsemedlem Nava Group).

Vår gästtalare, Sten Bergman (StonePower) berättade om nuläget samt trenderna kring elbilar och elbilsladdning. I sin presentation visade han också fakta över den explosionsartade användningen och det ökade behovet av laddningspunkter.

Tomas Hagman (NEWEL) berättade om våra erfarenheter kring etablering av laddinfrastruktur hos föreningar och andra offentliga byggnader, visade exempel på versatila installationer både i inomhus och utomhusmiljöer. Han berättade utförligt om processen från ansökan till Klimatklivet, projektering, möjligheter och planering samt själva installationen. Det bjöds på många tips och råd, specifikt för dem, som ska ta ansvar för projektet hos föreningen.

Kvällen avslutades med god mat och mingel, då gästerna fick träffa fler medarbetare från NEWEL: projektör, installationschef, installatör samt föra fördjupad dialog med kvällens presentatörer och leverantörer.

Det blev en lyckad sammankomst som vi definitivt gör om snart!


Bilder från eventet:

 

 Klicka på ikonen i bildens nedre högra hörn för att förstora den.

1 Illustration: Krönika om Seminarium ”Fixa föreningens laddplatser”
2 Pär Simon Margulies (NEWEL) välkomnar gästerna
3 Gästerna väntar på att presentationen ska börja
4 Viktor Ekberg & Nicklas Von Schrenk (Rexel); Michal Kazmierczak & Mikael Pantsari (NEWEL)
5 Sten Bergman (StonePower)
6 Tomas Hagman (VD, NEWEL)
7 Gästerna lyssnar på presentation
8 Erik Menckel (Charge AMps) och en gäst
9 Felicia Nygård (Charge Amps) och en gäst
10 Gösta Rydell (Nava Group) och Håkan Taxén (NEWEL)
11 Samtal vid Rexels bord (Nicklas Von Schrenk och gäster)
12 Felicia Nygård (Charge Amps) och en gäst
13 Håkan Taxén (NEWEL)
14 Gammal rustning, dekoration Gamla Stadsportsvalvet
15 Deltagarna avnjuter mat tillsammans
16 Diskussioner efter kvällens presentationer
17 Tomas Hagman (VD) och Kazmierczak (installatör) från NEWEL