Klimatklivet banner

Ansökan till Klimatklivet öppnar igen (2019)

Klimatklivet är tillbaka

Den 18 juni 2019 beslutade Riksdagen att fortsätta stödja klimatsmarta investeringar genom investeringsstödet Klimatklivet. Det totala anslaget för Kimatklivet under 2019 blir 1,5 miljarder kronor.

Naturvårdsverket planerar två ansökningsomgångar för ansökan, den första i augusti och en troligtvis i oktober. Slutliga datum meddelas senare. Delar av stödet kommer att förändras jämfört med tidigare och återspeglas i nya förordningar samt i vägledning från Naturvårdsverket och länsstyrelserna.

Naturvårdsverket rekommenderar: ”Potentiella sökande kan gärna förbereda för nya ansökningar redan nu utifrån de regler som hittills gällt. Flera av de underlag och beräkningsverktyg som använts tidigare kommer i huvudsak att vara tillämpliga även om Klimatklivet förändras.”

Investeringsstödet Klimatklivet gäller koldioxid reducerande åtgärder, bland annat elbilsladdning, som NEWEL är experter på. Sedan 2016 har vi projekterat och installerat över 2000 laddpunkter hos bostadsrättsföreningar, kontor, hotell, företag och privatpersoner.

NEWEL har också hjälpt många bostadsrättsföreningar och företag att skriva deras Klimatklivet ansökan, som har blivit beviljade. Hör av er till oss, så hjälper vi till med er också. Vi kan även besöka er för att kartlägga om det finns behov av ytterligare åtgärder som kan omfattas av investeringsstödet. Vi sköter gärna projektering och installation också för er, som har ordnat bidrag från Klimatklivet på egen hand. Kontakta oss för en konsultation.

Ni kan direktboka hjälp med Klimatklivet ansökan via vårt  webbformulär.

Har ni frågor inför beslutet? Skicka gärna ett mail till info@newel.se.

 

Fakta
Logotyp Naturvårdsverket

Klimatklivet är ett investeringsstöd för åtgärder som har en hög klimatnytta. Åtgärder som kan få stöd handlar om allt från transporter, biogas och fjärrvärme till lustgasdestruktion, infrastruktur och kommunikationsinsatser. De som kan söka stödet är exempelvis företag, kommuner, landsting, bostadsrättsföreningar och andra organisationer.

Läs mer om Klimatklivet på Naturvårdsverkets webbplats.